Teknoloji

Apple, iOS 18 ile birlikte tüm bu uygulamalarını da güncelleyecek

Apple’ın iOS 18’de planladığı en büyük yenilik üretken yapay zeka (GenAI) olacak. Ortaya çıkan bütün söylentiler bu konuda hemfikir olduğu için bundan neredeyse emin olabiliriz. Yapay zekanın teknolojideki en büyük trend olduğu düşünülürse, Apple’ın yerel GenAI özelliklerini iPhone’a getirmek için bir yıl daha beklemesi mantıklı olmayacak gibi gözüküyor.

Elbette şu anda mevcut olan yapay zeka özelliklerinden bazıları sadece birer hile olarak tanımlanabilir. Ancak çalışma sistemi ne olursa olsun, AI’nin pek çok konuda işleri inanılmaz derecede hızlandırdığı rahatlıkla söylenebilir. Bu nedenle Apple’ın iOS 18, iPadOS 18 ve macOS 15’ten başlayarak bu yıl kendi GenAI özelliklerini cihazlarına getirmesi gerekiyor.

Yapay zeka kesinlikle Haziran ayında düzenlenecek WWDC 2024’ün en önemli konusu ve öne çıkan kelimesi olacak. Ancak Apple’ın yakında çıkacak iOS 18 sürümündeki tek yeni özellik bu olmayacak. Apple sızıntıları söz konusu olduğunda oldukça önemli ve ünlü bir konumda bulunan Mark Gurman, Apple’ın iOS 18’le beraber birçok iPhone uygulamasını elden geçirmeyi planladığını söylüyor.

Gurman, hafta sonu Bloomberg’de yayınlanan geniş kapsamlı Power On haber bülteninde Apple ile ilgili çeşitli konuları ele aldı. Örneğin, OLED iPad Pro’nun yapay zeka ile ilgili büyük bir özellik yükseltmesine sahip olacağını ve yeni bir Apple M4 çipe sahip olacağını söyledi.

Notlar, Posta, Fotoğraflar ve Fitness

Abonelerden gelen soruları yanıtlayan Gurman, Apple’ın iOS 18 yükseltmesinde iPhone uygulamalarının çoğunu elden geçireceğini söyledi. Apple’ın elden geçireceği bildirilen uygulamalar arasında Notlar, Posta, Fotoğraflar ve Fitness’tan bahsetti ancak herhangi bir ayrıntı vermedi.

Birkaç gün önce Notlar uygulamasının sesli not kaydetme gibi yeni özelliklere sahip olacağı yönünde söylentiler çıkmıştı. Ayrıca kısa bir süre önce Gurman, MacRumors’un Apple’ın nihayet iPadOS’a bir Hesap Makinesi uygulaması getirmeye hazır olduğuna dair bir haberi de doğruladı.

Bunların yanı sıra, Safari kodunda bulunan son ipuçları, Apple’ın iPhone’un varsayılan internet tarayıcısı için bir Safari Tarama Asistanı üzerinde çalışıyor olabileceğini gösteriyor. Bu, AI’nin Safari’ye de entegre edilebileceğine işaret ediyor.

Şimdilik bunların hiçbiri doğrulanmış değil ancak WWDC 2024’ün Haziran ayında başlayacağı ve ilk iOS 18 betasının da bu etkinlikten kısa bir süre sonra yayınlanacağı düşünülürse, yenilikleri görmek için uzun bir süre beklememiz gerekmeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu