Ekonomi

Arbitrum, 120 milyon dolarlık ARB airdrop dağıtımını tamamladı

Ethereumölçeklendirme blok zinciri tahkimağdaki projelere 120 milyon dolardan fazla değere sahip ARB tokenlerinin dağıtımını tamamladı.

Arbitrum, Mart ayında bireysel kullanıcıların ağ aktivitelerine ve cüzdan numaralarına göre 625 – 10.000 ARB jetonunu bireylere airdrop yaptı.

Sürekli ticaret protokolü GMX ve token fırlatma rampası Camelot gibi Arbitrum üzerinde geliştirilen projeler, diğer faktörlerin yanı sıra akıllı sözleşme dağıtımlarının sayısı, kullanıcı ve işlem hacimleri ile orantılı olarak token kazandı.

Hatta Arbitrum, Vesta Finance gibi projeler için milyonlarca dolarlık teşvik sağlamıştır.

Proje, hazinesinde yalnızca 3 milyon dolar tutmasına rağmen yaklaşık 6 milyon dolar olan 2,7 milyon ARB tokeni topladı. Bu airdrop sayesinde proje kendi gelişimi için token satabilecek veya kullanıcılarını teşvik etmek için token kullanabilecek.

Örneğin, ödül odaklı PlutusDAO projesi airdrop’unu kazandı. “Projeyi güçlendirmenin birden fazla yolu var”kullanacaklarını söyledi.

Bazı projeler, tokenları alır almaz satmaya karar verdi. Oyun projesi TridentDAO, üç adres aracılığıyla 175.000 $ değerinde ARB jetonları teklif etti. Bu hareket, projenin topluluk eleştirisine yol açtı.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu