Haber

Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklama: F16 sürecine yönelik desteğinin devam edecek

Türkiye ve ABD ortasında savaş uçağı satın alma süreci kör düğüme dönerken G-20 Önderler Zirvesi’nde Biden ve Erdoğan’ın sürpriz bir formda görüşmesinin akabinde bu hususa ait açıklama geldi.

TAHIL KORİDORU İÇİN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya- Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve sevkiyatın yeniden başlamasını sağlayan çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

F-16 SÜRECİNE TAKVİYE VERECEĞİZ

Türkiye ile ABD ortasındaki F-16 sürecine idare olarak dayanaklarının devam edeceğini belirten ABD Lideri Biden, İsveç’in NATO üyeliği sürecinde Türkiye’nin değerli bir aktör olduğunu da söz etti. Biden ayrıyeten, İstanbul’da İstiklal Caddesi’ndeki terör hücumunda hayatını yitirenler için taziyelerini iletti.

ABD SEÇİMLERİ VE F-16 SÜRECİ

ABD orta seçimlerinin olduğu bir süreçte F-16 satışının bundan etkilenip etkilenmeyeceği Türkiye’de merak konusu olurken, Biden’dan gelen bu açıklama ile sonuçların satışı etkilemeyeceği anlaşıldı.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu