Ekonomi

Borsa İstanbul güne yatay başladı

Investing.com – BİST 100endeks güne 4.842,42 puanda yatay başladı.

Dünkü süreçlerde dalgalı seyreden ve günün büyük bölümünde düşüş yönlü hareket eden BIST 100 endeksi, gün içinde %3’e yakın kayıplar gördükten sonra hızla toparlanarak günü %0,55 artışla 4.839 puanda kapattı. Borsa İstanbul yatay açılışın ardından ilk fazlarda ılımlı bir alıcı görünümüne sahip.

Güne alıcılı başlayan şubeler ise faktoring ve telekomünikasyon oldu. Spor, KOBİ ve dokuma sektörü güne olumsuz başladı. Bankalar yarım puanlık artış kaydederken, finans, sanayi ve hizmetler şubesi hafif pozitif yatay açılım yaptı.

BIST 100 endeksindeki hisselerin ortasında BASGZ, KCAER, GİBİ YAPMAKgüne %3-5 bandında yükselişle başladı. MEŞALEaçılışta yüzde 4’lük düşüşle en çok gerileyen pay olurken, ALFAS, SOKMVe GUBRF, ardından %1 bandında bir düşüş.

Borsa İstanbul genelinde %9 bandına yükselen Atlantis Holding ve Birka United açılışta en pahalı hisseler oldu. EKSUNhisse, 8 günlük tavan serisinin ardından bugün güne negatif başlayarak açılışta tavan serisini kırdı.

Dış piyasalarda Asya endekslerinde genel görünüm olumlu seyrini korurken, Askıya al Endeks yarım puan düştü. Avrupa endeksleri dün hafif pozitifti. ABD endeksleri Nasdak%0,27’lik düşüş dışında olumlu bir kapanış gördü. Dow Jones%1’e yakın artışla pozitif ayrışan endeks oldu.

Günün ilk saatlerinde ABD vadeli işlemleri hafif negatif, Avrupa vadeli işlemleri ise pozitif.

Author: Günay Caymaz

Borsa bilgileri, rayiç değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu