Haber

Bugün ne oldu? Günün En Çok Konuşulan ve Tartışılan Haberleri ile Sosyal Medya Gündemi (31 Mart 2023)

31 Mart 2023 tarihinde dünyada ve Türkiye’de yaşanan son dakika gelişmeleri ve sosyal medyada en çok konuşulan gündem konularını sizler için derledik.

İstanbul Zeytinburnu’ndaki UYGUN Partisi İl Başkanlığı’na saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.

Sabah saatlerinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından ilk açıklama Meral Akşener’den geldi. Akşener, saldırı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meral Akşener’i tehdit etmesi üzerine ÂLÂ Parti İstanbul İl Başkanlığı saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili paylaşımda bulunan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Meral Hanım güçlü bir lider, kendisi Asena, onları böyle korkutamazsınız” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı baskın düzenlendi. Saldırının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İYİ Parti İl Binasına yapılan saldırı bir provokasyondur. Polisimiz olayı aydınlatmak için soruşturma yürütüyor.”

İYİ Parti’nin İstanbul Merter’deki il başkanlığı binasına sabah saatlerinde silahlı baskın düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından saldırıyla ilgili zanlının yakalandığını duyurdu.

Batman’da bir sokak röportajında ​​”kafalarını kesmekle” tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu, denetim şartıyla serbest bırakıldı. Kasımoğlu’nun silahlı fotoğrafı ortaya çıktı.

İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki çocuğuyla 29 yaşındaki müridi Kadir İsteği ile evlenmesine ilişkin dava 5 Haziran 2023’e ertelendi. Kadir Wishli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Görüşmenin ardından Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilebileceği tartışıldı. İnce, bu tartışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bana veya partime herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadı” dedi. sözlerini kullandı.

OCR Araştırma şirketi, 2019 – 2023 yılları için “En güvenilen belediye başkanları” araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Büyükşehir belediye başkanları ile ilçe belediye başkanları ayrı ayrı değerlendirildi. Buna göre en güçlü üç büyükşehir belediye başkanı şöyle oldu: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

TKP’li Tunceli Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ile çalışanların maaşlarına yüzde 85 zam yapıldı. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, çalışanların maaşlarının 21 bin TL’yi geçeceğini belirterek, “Ağustos ayı itibarıyla çalışma saatleri 7 saate düşürülecek” dedi.

10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in ardından Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Gaziosmanpaşa’da düzenlenen açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldı. Açılışta Akşener ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Usta arasında farklı anlar yaşandı.

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bir kez daha “Adnan Oktar’ın taciz ettiği bir sahne var mı? Kitapları çok güzel çok güzel” demişti Adnan Oktar son yıllarda Erbakan için “İnşallah Fatih gibi olur” Sultan Mehmet, babası hikmetle koymuş bu ismi, meğer ki vermiş.”

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, toplumdaki çocuk istismarını “iftira” olarak nitelendirdi. Yönetmen hakkındaki soruşturmanın tamamlanmadığı ortaya çıktı. Anne babalar ise duruma tepki gösteriyor.

Elazığ’da bir eve doğalgaz kaçağı için giren polis ekipleri, tabancayla başlarından vurulmuş 6 kişiyi buldu. Aktif olarak görev yapan bir öğretmenin ailesini katlettikten sonra intihar ettiği öğrenildi.

Kişisel Bilgileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından yapılan kamuoyu duyurusu ile sahibinden.com’un siber saldırıya uğradığı doğrulandı. Saldırı sonucunda 71 bin 422 kullanıcının verilerinin çalındığı öğrenildi.

İstanbul Pendik’te “Reis Sedat Peker, Yaşatmak Bir Umuttur” ramazan kolisi hazırlayan 25 kişi, önce tutuklanmaları istendi, ancak Sedat Peker’le ilgili kesin bir kusur bulunmayınca polis merkezine götürüldü. konuşmak.

Silivri’de cezaevi personelini taşıyan servis aracının kontrolden çıkarak 5 araca çarptığı kazada biri ağır 28 kişi yaralandı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran yapay zeka chatbot ChatGPT, kişisel veri kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle İtalya’da yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu