Haber

Bursa’nın her köşesinde tiyatro

BURSA (İGFA) – BKTSV tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Harput Holding, Royal Termal Otel, Özhan Market, Bursa Ticaret Borsası, Atış Şirketler Kümesi ve Şahinkaya Okulları’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen 26. Memleketler arası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, çocuk ve gençlerin orta tatillerini kültür-sanat programlarıyla değerlendirmesini sağlıyor. Bursa’nın her gün farklı bir noktası, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının şovlarıyla tiyatro sahnesine dönüşüyor.

Bursa’da 26 yıldır tiyatronun gelişimine katkı sağlayan, memleketler arası tiyatro topluluğunun sabırsızlıkla beklediği tertiplerden biri haline gelen Milletlerarası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği, 12 Kasım’dan bu yana tiyatro severleri bir ortaya getiriyor.

Etkinliklerin birincisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İzmir Takım Pa Tiyatrosu’nun ‘Macbeth Mutfakta’ oyunu ile gençler, keyifli bir vakit dilimi geçirdi. Shakespeare’in ‘Macbeth’inden uyarlanmış tek kişilik nesne tiyatrosu örneği olan oyunda, kıssanın yeri bu kere mutfak oldu.
Günün ikinci oyunu olan ‘Farklı Bir Oyuncu’ ise Podyum Sanat Mahal’de küçük sanatseverlerle buluştu. İspanyol sanatkarın mizah, akrobasi, sihir ve görsel güldürü ögelerini bir ortaya getirdiği tek kişilik oyunda Papito, bir sandıktan iki sandalye ve değişik ilişkileri olan çeşitli objeler çıkarırken, yalnızca bir oyuncu olarak değil birebir vakitte insan olarak da özünü bulmaya çalıştı. Minik sanatseverlerin merakla izlediği oyun büyük alkış aldı. Üniversitelerin oyunculuk kısmı öğrencilerinin Özer Tunca liderliğinde gerçekleştirdiği atölyede, görsel ve fizikî tiyatroda vücut ile aksesuar kullanımı hakkında bilgiler verildi. Küçük tiyatro severler, Akif Seven’in Yaratıcı Drama Atölyesinde Anadolu masallarına farklı bir seyahat yaptı.

Bu yıl İran’dan 2, İspanya ve Kazakistan’dan da 4’ü yabancı 14 grubun katıldığı şenlik, 7 farklı noktadaki şov, atölye ve söyleşilerle devam edecek.

Etkinlikler; Tayyare Kültür Merkezi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Barış Manço Kültür Merkezi, Gürsu Kültür Merkezi, Podyum Sanat Mahal ve Çeksanat Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Atölye çalışmaları için rezervasyonlar da www.bkstv.org.tr adresinden yapılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu