Yaşam

Dünya Tiyatrolar Günü’nde Çocuklara Hediye: ÇEVKO Vakfı Çocuk Tiyatrosu YouTube’da!

Çevrenin korunmasına ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan ÇEVKO Vakfı, geri dönüşüm kültürünün gelişmesine de destek vermeye devam ediyor. Çocukları ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda eğlendirerek bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan “Dönüşüm Hayırlı Olacak” adlı müzikli çocuk oyunu ÇEVKO Vakfı’nın YouTube kanalından izlenebilir.

Türkiye’de geri dönüşüm kültürünün gelişmesine değerli katkılarda bulunan ÇEVKO Vakfı, 31 yıllık tarihinde çocuklara yönelik birçok faaliyete de imza attı. Özel olarak yarattığı Çevreci Kedi Çevki karakteri ile çocuklara yönelik kitaplar, oyunlar ve yayınlar hazırlayan ÇEVKO Vakfı, ilkokullardaki etkinlikler ve öğretmen yetiştirme etkinliklerinin yanı sıra Çevki’nin başrolünü oynadığı tiyatrolar da düzenledi.

Çevreci Çat Çevki’nin hikâyenin diğer kahramanları Toprak ve Su ile birlikte Ateş’i ve mahallenin iyi kalpli ama yaramaz çocuğu kedisini ikna etme çabalarını konu alan müzikli çocuk oyunu “Dönüşüm Gelecek” , çevreye duyarlı olmak, ÇEVKO Vakfı YouTube kanalından. izlenebilir.

Çocukların bu oyunu izleyerek hem güzel vakit geçirebileceklerini hem de çevre bilinci konusunda faydalı bilgi ve mesajlar alabileceklerini belirten ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Sürdürülebilir kelimesinin en kolay tanımı günümüz çocuklarına yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Geri dönüşüm, sürdürülebilirliğin ana kulvarlarından biridir ve kurulduğumuz günden bu yana ülkemizde geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak ve bu yönde bireyleri bilinçlendirmek ve eğitmek amacıyla, okullarda eğiticilerin eğitimi, konutlarda bilgilendirme ve işyerleri, özel yayınlar, çocuk tiyatrosu etkinlikleri, kalabalık ve medya ile büyük etkinlikler. Bağlantılar üzerinde çalışıyoruz. Bu bahiste çocukları çok ciddiye alıyoruz. Çocukların çevre farkındalıkları çok yüksektir ve bu farkındalığı gerçek eylem getiren bir bilince dönüştürmek önemlidir. Dünya Tiyatrolar Günü’nde tüm velileri çocuklarıyla birlikte ÇEVKO Vakfı YouTube kanalımızda yer alan müzikal çocuk oyunumuz “Dönüşüm İyi Gelecek”i izlemeye davet ediyorum. Bu vesileyle tüm tiyatro sanatçılarına zihnimizde açtıkları pencereler için teşekkür ediyor, kaybettiğimiz tüm tiyatro sanatçılarını minnetle ve alkışlarla anıyorum.”

ÇEVKO Vakfı müzikli çocuk oyunu “Dönüşüm İyi Gelecek” ÇEVKO Vakfı YouTube kanalından (https://www.youtube.com/watch?v=5wLDvjsL8rA) izlenebilir. ÇEVKO Vakfı YouTube kanalında ayrıca çocuklar ve toplumun tüm kesimleri için bilgilendirici içerikler yer almaktadır.

Uzman bir sanayi girişimi ve aktif bir sivil toplum kuruluşu kimliğini bir araya getiren ÇEVKO Vakfı, 31 yılı aşkın süredir çevreye ve ekonomiye katkılarını artan bir ivme ile sürdürüyor. Özellikle son beş yıldır “iklim kriziyle mücadele” ve “döngüsel ekonomiye geçiş” faaliyetlerine ağırlık veren ÇEVKO Vakfı, danışmanlık hizmetlerinden küresel ekonomiye uzanan geniş yelpazedeki iş ve hizmet portföyü ile bu alanlardaki entelektüel liderliğini pekiştiriyor. iş dünyası kuruluşları ve yerel yönetimlerden dijital analize.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu