Haber

Edin Dzeko: “Fenerbahçe armasının savaşçılarıyız”

F.Bahçe’nin Bosna Hersekli yıldız oyuncusu Edin Dzeko, sarı-lacivertli camia için mücadele ettiklerini söyledi.

FB TV’ye açıklamalarda bulunan 37 yaşındaki futbolcu, “Her maçta yüzde yüzümüzü ortaya koymak istiyoruz. Sonuçta biz Fenerbahce armasının savaşçılarıyız. Hedefimize ancak biz olursak ulaşırız” dedi. Birlik olduk. Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Zor anlarda birlik olmamız gerekiyor. Onların yanımızda olmaları çok önemli.” söz konusu.

Şu ana kadar iyi bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Dzeko, kişisel performansıyla ilgili şunları söyledi: “Bu grubun performansına bağlı. Grup iyi olduğunda bireysel performansların artması normal. Takım kazandığında gol atan oyuncular da oluyor. Sıkça konuşuluyor ama takımımızda aynı değerde birçok oyuncu var. Görevleri farklı. Taraftarlar bunları zaman zaman göremeyebilir ama biz sahada görüyoruz. Grubumuzdaki her oyuncu çok değerli. Şu anda hiçbir şey başaramadık ama iyi gidiyoruz. Önümüzde mücadele etmemiz, daha iyi olmamız gereken daha çok maç var. Ulusal yarıyıl tatili bittikten sonra yeni bir aya gireceğiz ve belki de “Şu ana kadar oynadığımız aylar arasında en önemli ay olacak çünkü Muhteşem Kupa dahil birbirinden değerli maçlarımız olacak.”

Takımda çok güzel bir atmosferin olduğunun altını çizen Dzeko, şöyle konuştu:

“Bir takım kazandığında insanların dışarıdan olumsuz şeyler yaratmaya çalışması normal. Bence biz bundan daha büyüğüz. Hepimiz aynı amaç için buradayız. Birbirimize karşılıklı saygımız var. Bahsettiğim gibi, İnsanlar bazı olumsuz durumları gündeme getirmeye çalışabilirler ama eğer büyük bir takımsak, bunun üstesinden gelmeyi bilmeli, bunu yaymalıyız.” Zorlayabilmemiz lazım. Sezon yeni başladı, daha gidecek çok yolumuz var. Birlik olmamız gerekiyor. Bizim de bu tür şeylere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Burası çok büyük ve klasik bir kulüp. Harika oyuncularımız var. Evet takımda eksik oyuncularımız vardı ama onları değiştirip, onlar olmadığında takıma yardımcı olacağız. “Çok kaliteli oyuncularımız var. Takım içinde yeterli çözümlerimiz var. Uzun bir yol ama maç maç, adım adım bakıyoruz. Şu anda yolumuza olumlu bir şekilde devam ediyoruz.”

Süper Lig’i “genel olarak uygun bir lig” olarak tanımlayan Dzeko, “Taraftarlarımıza şunu söyleyebilirim; şu anda kadroda olumlu bir atmosfer var. Grupta herkes inanıyor. İkisini de oynadığımız maçlarda görüyorum. İçerde ve dışarıda oynadığımız maçlarda taraftarlarımız da bize inanıyor, bu formda devam etmelerini umuyorlar.” “İstiyorum. Kadromuz hazır. Her gün çok iyi çalışıyoruz. Sadece maçlarda değil, haftanın başından sonuna kadar çok çalışıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu