Ekonomi

Enerjisa Enerji’den 15 milyar TL’lik yatırım

İSTANBUL (İGFA) – Enerjisa Enerji, savaşın ilk gününden bu yana büyük zarar gören elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi adına bölgede yapılacak ek yatırımlar dışında 370 milyon liralık kaynak ayırdı. deprem ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi. Bu kaynağın önümüzdeki üç ayda yaklaşık 1 milyar lira düzeyine çıkacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’nin elektrik dönüşümüne öncülük eden lider dağıtım, perakende satış ve müşteri analiz şirketi Enerjisa Enerji, birçok ili etkisi altına alan deprem sonrası yaşanan elektrik sorununun çözümü için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlk etapta bölgeye kısa sürede elektrik sağlayan Enerjisa Power, depremlerin yol açtığı sıkıntıların ardından depremlerden etkilenen beş şehrin dördünde düzenli faaliyetlerine başladı.

Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerinde dağıtım şebekeleri ve jeneratörler aracılığıyla elektrik arzı yeniden düzenlenerek normale geçiş sağlandı. Hatay’da hastaneler, havaalanı, çadırkentler, baz istasyonları, cadde ve sokak aydınlatmaları gibi tüm kritik noktalara elektrik verildi.

Depremden etkilenen 11 ilden beşi, Enerjisa Elektrik Dağıtım Şirketleri’nden Toroslar EDAŞ ile perakende satış şirketinin faaliyet alanında bulunuyor. Toroslar bölgesinde görev yapan 4.507 Enerjisa Power çalışanı ve aileleri, 6 Şubat ve sonrasında yaşanan sarsıntılardan önemli ölçüde etkilendi. 31 çalışan enkazdan kurtarıldı, 69 çalışan birinci derece yakınını kaybetti, 429 çalışanın konutu yıkıldı veya ağır hasar gördü.

Bölgede hayatını kaybeden 15 çalışanı bulunan Enerjisa Power, sahadaki bölge çalışanları, Başşehir EDAŞ, Ayedaş ve diğer dağıtım bölgeleri çalışanlarından oluşan toplam 3.147 kişilik bir grupla sahada çalışmalarını sürdürüyor. Sahada 3.282 adet donanımlı araç bulunan çalışanlar, kritik noktalara ilave 2.472 adet jeneratör yerleştirmiştir. Ayrıca afet bölgesinde bulunan 12 Enerjisa Müşteri Hizmetleri Merkezi’nden 8’i ve 34 Enerjisa İşlem Merkezi’nden 27’si müşteri hizmetlerinin aksamaması için hizmet vermeye devam etmektedir. Yaşanan tüm zorluklara rağmen başta Enerjisa Güç yönetim ekipleri, Ayedaş ve Başşehir merkez ofis çalışanları olmak üzere şirketteki herkes bölgeyi ayağa kaldırmak için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Afetlerde evlerini kaybeden çalışanlar ve ailelerinin geçici barınma ve sıcak yemek ihtiyaçları da şirketin Toroslar bölgesindeki tesislerinde karşılanıyor. Enerjisa’nın kurduğu konteyner ve çadır kampüslerde toplam 660 kişi barınmaktadır.

Depremin yaralarını sarmak için yatırımlara hız vereceklerini belirten Enerjisa Power CEO’su Murat Pınar, “Bu topraklardan aldıklarını geri verme kültürünü benimsemiş bir şirket olarak, depremin ilk gününden itibaren büyük zarar gören elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesine ve bölge halkının ihtiyacının giderilmesine verilen isimdir. 370 milyon TL kaynak ayırdık. Bundan sonra da elektrik şebekesinin ve bölge halkının toparlanması için bir takviye olmayı hedefliyoruz. Bunun için yatırımlarımızı bir önceki yıla göre üçe katlayarak 2023 yılında 15 milyar liraya çıkarıyoruz. Şebeke modernizasyonu, teknoloji ve akıllı şebeke uygulamaları ile bu yatırımın büyük bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine aktaracağız” dedi. söz konusu. Bölgenin ülke ekonomisine katkısının altını çizen Murat Pınar, Toroslar bölgesine hizmet ederken değerli istihdam da sağladıklarını belirterek; Bölgede insan kaynağına yatırım yapmak için sadece konaklama yardımları değil, nitelikli teknik eğitim merkezleri ve yeni güç teknolojileri alanlarında da yeni iş alanları oluşturacaklarını da belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu