Haber

Fatih Altaylı: Özgün bir şeyler yapmak istiyorum tembellik sürecini bitirdim

Satıldığı iddia edilen ve bir süredir köşe yazarlarının yazılarının yayınlanmadığı Habertürk’ten 16 Mayıs’ta ayrıldığını açıklayan Fatih Altaylı, kendi adını taşıyan internet sitesinde yazılarına devam ediyor. Aposto’dan Abdullah Esin’in sorularını yanıtlayan Fatih Altaylı, Youtube’da yeni bir platform kurmak için çok çalıştığını söyledi.

Abdullah Esin’in röportajının ilgili bölümü şöyle:

Yazılarınıza fatihaltayli.com.tr’den devam ediyorsunuz. Önümüzdeki dönemde bu platformdaki yazılarınıza ek olarak başka mecralarda da yayınlamayı veya kişisel sitenizde Habertürk’teki köşe yazılarınızdan farklı yayınlar yapmayı düşünüyor musunuz? Sizinle eşanlamlı hale gelen bire bir formatına, özellikle de izleyicilerin favorisi Science One-to-One programına YouTube’da veya diğer kanallarda devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Ben Habertürk’ten ayrıldıktan kısa bir süre sonra fatihaltayli.com.tr devreye girdi ve ben günlüklerimi orada yazıyorum. İlk günden beri inanılmaz sayıda görüntüleme aldık. Birçok haber sitesinden daha fazla tıklanıyoruz.

Yakında Youtube’da televizyon tarafına da başlayacağız. Çok kanallı bir Youtube televizyonu hazırlıyoruz. Ortak ve yatırımcı olmak isteyen fonlar ve sermaye kümeleri var ama ben bağımsızlığımdan taviz vermek istemiyorum. Tamamen bağımsız bir gazetecilik kuruluşu olmasını istiyorum. Kendim finanse edeceğim ve bunu onurlu, dürüst, özgür ruhlu bir grup gazeteci arkadaşımla yapmak istiyorum. Pak çalışma arkadaşlarımın ortak olacağı bir dijital platform kurmaya çalışıyorum.

Aslında yarın tek başıma başlayabilirdim ama seyircilerden çok uzun olmayan bir süre için rica ediyorum. Benzersiz bir şey yapmak istiyorum. Tembellik sürecimi Habertürk’ün son döneminde bitirdim ve çok çalışıyorum. Herkes tatil yapacağım diyordu ama o kadar ağırım ki yıllardır çalışmıyorum. Türkiye için yapacağımız çalışmaları çok değerli buluyorum.

Bire Bir Bilim elbette devam edecek. Ayrıldığım gün Celal Şengör aradı ve ‘İnternetten devam edelim’ dedi. Ertesi gün İlber Hoca aradı, “Devam edin. Daha rahat konuşabiliyoruz” dedi. Bire Bir Bilim muhtemelen Temmuz ayı sonunda başlayacak. Bire Bir de Eylül’de başlayacağız.

Ama sadece onlar değil, birçok farklı kanal olacak. Çok iyi bir televizyon kurmayı hedeflediğimizi söyleyebilirim. Hepsi güvenli bir gazeteci grubuyla; ve kurallarımız olgunlaştığında, tüm bağımsız gazetecilere kapıyı açacağız. Yapabilirsek, çok şaşırtıcı bir şey bulacağız. (HABER MERKEZİ)

egirdir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu