Ekonomi

Intel, ABD’nin Çinli bir şirket için ihracat izinlerini geri çekmesinin gelirleri etkileyeceğini bildirdi

Intel Corporation (NASDAQ:INTC) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı’nın Çin’deki bir müşteriye yönelik tüketici odaklı ürünler için verilen bazı ihracat izinlerini geri çektiğini duyurdu. Bu eylemin Intel’in yılın ikinci çeyreğindeki gelirleri üzerinde olumsuz bir etki yaratması bekleniyor.

Intel, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuruda müşterinin kimliğini açıklamadı.

Şirket şimdi ikinci çeyrek gelirinin 12,5 milyar ila 13,5 milyar dolar aralığında olacağını tahmin ediyor ki bu da daha önce beklenen ortalamanın altında.

INTC hisseleri Çarşamba günü erken işlemlerde %2,3 oranında değer kaybetti.

Önceki Salı günü Reuters, ABD yetkililerinin Intel ve Qualcomm Incorporated (QCOM) gibi firmaların, yaptırımlarla karşı karşıya olan ve telekomünikasyon ekipmanlarında uzmanlaşmış Çinli Huawei Technologies’e dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında kullanılmak üzere yarı iletken çip ihraç etmesine izin veren izinleri iptal ettiğini aktardı.

Piyasa analistleri, Huawei’ye yönelik ek yaptırımların QCOM ve INTC üzerindeki anlık mali etkilerinin sınırlı olduğunu gözlemledi.

Finans kuruluşu ayrıca, Huawei’nin Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) programı kapsamında Qualcomm’un teknolojisinin kullanımı için Qualcomm’a telif ücreti ödemeye devam ettiğini, ancak mevcut sözleşmelerinin 2025 mali yılının başında sona ermesinin planlandığını belirtti.

Sözleşmenin yenilenmesi için görüşmeler devam ederken, Huawei’nin dağıttığı 35 milyon 4G/5G cihazı için telif ödemelerini durdurması halinde, Qualcomm’un hisse başına kazancı üzerinde öngörülen etki sadece 10 sent olacak ve bu da analistlerin belirttiği gibi sınırlı bir etki olarak görülüyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş olup bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu