Haber

İstanbul’da balık tezgahları boş kaldı

Artık kış mevsiminin etkisini göstermemesi balık tezgahlarına olumsuz yansıdı. Balıklar deniz yüzeyine çıkamadı.

Buna göre geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda bol olan balık, ilerleyen dönemde azaldı.

Balıkçılar, balık tezgahlarının azalmasına rağmen fiyatların geçen hafta ile aynı olduğunu, havaların soğumasıyla istavrit ve lüferin bollaşacağını söyledi.

İstanbul’da balık fiyatları

Balıkçılar vatandaşların bol bol balık tüketmesi gerektiğini söyledi. Fiyatların normal olduğunu belirten balıkçılar, vatandaşların en çok hamsi, istavrit, yaban mersini, barbunya ve mezgit için talep gösterdiğini söyledi.

Karaköy Tarihi Balıkçılar Çarşısı’nda; Hamsi 100 lira, istavrit 80 lira, yaban mersini 200 lira, palamut 80 lira, barbunya 300 lira, kefal 200 lira, mezgit 100 liradan satılıyor.

“Havalar normale dönerse istavrit ve lüfer bol olur”

Karaköy balıkçısı Samet Balyemez, tezgahlardaki balıkların azaldığını belirterek,

“Havalar soğumadı kış gelmedi. Dolayısıyla balıklar azaldı. Havalar soğumayınca balıklar denizde dolaşıyor ve yuva yapmıyor. Bu sene palamut bol oldu. Şimdi onun yerine palamut, hamsi, yaban mersini, mezgit, barbunya, istavrit çıkmaya başladı.Şu anda balıklar biraz az, soğuklar gelsin istiyoruz.Hamsi yeni çıkmaya başladı.Gemiler sefere çıkamıyor. Fırtına gelir bu da fiyatları etkiler.Balık bol olsun,fiyatlar ucuz olsun istiyoruz.Halkımız bol balık tüketsin.Havalar mevsim normallerine dönerse istavrit ve yaban mersini bol olur.” hamsi, istavrit, lüfer, barbunya ve mezgit talep ediyor. Tezgahlarda istavrit 80 lira, hamsi 100 lira, yaban mersini 200 lira, palamut 80 lira, barbunya 300 lira, barbunya 200 lira, mezgit 100 liradan satılıyor.”

ifadelerini kullandı.

“Fiyatlar geçen haftaya göre sabit kaldı”

Balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu “Denizlerde balık azaldı. Dönem başında palamut boldu, vatandaş hep yerdi. Şu an tezgahlardaki balık azaldı. Geçen haftaya göre fiyatlar sabit kaldı.”dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu