Haber

İzmir’deki IŞİD operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

İzmir’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun terör örgütü DEAŞ’a yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 27 Eylül Cuma günü yakalanan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i savcılıkça serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 16 şüpheliden 3’ü tutuklanırken, 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 şüpheliye “elektronik kelepçe” takılarak ev hapsi cezası verildi.

Serbest bırakılan 13 şüphelinin İl Göç İdaresi’ne teslim edildiği belirtildi.

Öte yandan operasyon kapsamında 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Operasyonun geçmişi

DEAŞ’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yabancı uyruklu kişilerin çatışma bölgeleriyle ilgili eylem ve faaliyetlerini tespit edip deşifre etmeye yönelik çalışma yapılırken, DEAŞ adına çatışma bölgelerinde faaliyet yürüttükleri bilgisi de elde edildi. Geçmişte DEAŞ’la birlikte hareket ettiklerini ve İzmir’de DEAŞ’la bağlantılı kişilerle toplantılar yaptıklarını söyledi. 26 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Operasyonda yakalanan 21 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda av tüfekleri, kurusıkı silahlar, çeşitli büyüklüklerde kılıçlar, bıçaklar ve çok sayıda dijital cihaz ele geçirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu