Haber

Okulların bütçesi 6,2 milyar TL’ye ulaştı

ANKARA (İGFA) – Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları için okullara birinci etapta 3,1 milyar lira bütçe gönderilmişti. İki ay içinde ölçü, 6,2 milyar liraya çıktı.

Okulların kendi muhtaçlıklarını kendileri giderebilmeleri, paklık ve kırtasiye materyalleri alımı, küçük tamir, donatımları için bu eğitim öğretim yılı başında birinci kere her okula direkt bütçe gönderildi. Uygulamanın şimdiki datalarına ait açıklamalarda bulunan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için her okula gereksinimi oranında bütçe gönderdiklerini belirterek, “İhtiyacı fazla olana daha çok kaynak aktardık. Bugün itibarıyla okullarımıza gönderdiğimiz doğrudan bütçenin miktarı 6,2 milyar liraya ulaştı. Okullarımız temizlik, kırtasiye malzemeleri, donatım ve küçük onarımlar için 4,1 milyar lira harcama yaptı. Geri kalan, oluşacak yeni giderler için hazır bekliyor. Gönderdiğimiz bütçe nihai değildir. İhtiyaç oldukça okullarımızı destelemeye, sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Devletin okulların tüm gereksinimlerini karşılayabilecek güçte olduğunu vurgulayan Bakan Özer, eğitim yılı başında kayıt ile ilişkilendirerilerek velilerden hiçbir halde bağış istenemeyeceğini tabir ettiklerini hatırlattı.

Bakan Özer, bu mevzudaki şikâyetler üzerine 398 soruşturma açıldığını, 244 soruşturmanın hala devam ettiğini belirtti. Özer, sonuçlanan 154 soruşturmanın yaptırımlarının uygulama kademesinde olduğunu söyledi.

Öte yandan Soruşturmalar sonucunda 29 okulun yöneticilerine yönelik disiplin cezası teklifi getirildi.

Ayrıca 2 okulun müdürünün yöneticilik misyonundan alınması teklifi getirildi, biri uygulandı başkası ise kıymetlendirme evresinde bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu