Haber

Sinan Akçıl: Gelecekte Türk gençliğini temsil etmek için siyasete girebilirim

Sinan Akçıl, Ensonhaber’in Youtube kanalında İlker Koç’un sunumu ve yorumculuğunu araştırmacı yazar Sevda Türküsev’in yaptığı programın konuğu oldu.

İstanbul Üniversitesi mezuniyet töreninde başörtülü mezunları gören nefret dolu bir adamın görüntülerine tepki gösteren Sinan Akçıl, şunları söyledi:

“Sanki örtünmüş ninelerimiz bu vatanı savunmamış”

Aşağılanma ve aşağılanma konuşması beni sınırlayan bir duruma dönüştü. Bu ne anlama geliyor, o insanların yüzüne telefon tutarak ne yapıyorsun? Milli Mücadele’de örtülü ninelerimiz bu vatanı savunmadı. O insanlar açık açık bir şey söylemiyorsa herkesin onlara da saygı duyması gerekir. Biz örf ve adetler üzerine kurulu bir toplumuz. Ben o giyim tarzının normalleşmesine karşıyım.

“Bu insanların yaşam tarzlarına saygı duymalıyız”

Atatürk’ün kurduğu laik bir Cumhuriyet’te yaşıyorsak, bu insanların yaşam biçimlerine saygı duymalıyız. Bu toplumda dinine sahip çıkan, Atatürk’ü seven milyonlarca insan var. Dedem de hafızdı. Halbuki ben bir Cumhuriyet hafızasıyım. Cumhuriyet inancıyla bir arada yaşayan insanlardı. Buna dil konuşan herkes tırnak içinde düşmanımdır.

“İleride Türk gençliğini temsil etmek için siyasete girebilirim”

Gelecekte ülkem için siyasetle ilgili bir şeyler yapmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve geleneklere bağlı olarak ilerleyeceğine inancım tamdır. Muhafazakar doğam, içsel inancımla ilgilidir. Güzel bir toplum ve aile yapısı istiyorum. İleride Türk gençliğini temsil etmek için siyasete girebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu