Haber

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: Türk Kızılayı dünyanın her yerinde yardıma koşuyor

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Türk Kızılayımız, hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanların sadece deprem ve benzeri afetlerde değil, farklı alanlardaki ihtiyaçlarına da cevap veren uluslararası bir yardım kuruluşudur.”

29 Ekim-4 Kasım tarihleri ​​arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla Mersin Millet Bahçesi eski stadyum etabında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Kızılay Mersin Şube Başkanı Levent Özbay, farklı okullardan bürokrat, öğrenci ve öğretmenler de katıldı. Çeşitli gösteri ve etkinliklerin hazırlandığı etkinlikte Önder Gültak, stantları gezerek çocuklarla sohbet etti.

“Kızılayımız dünyanın her yerinde yardıma koşuyor”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kızılay’ın tarihinin 1868 yılında ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla başladığını ve yaklaşık 155 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı. Türk Kızılayı’nın, Türkiye’nin ve diğer ülkelerin sadece afetlerde değil, farklı alanlardaki ihtiyaçlarına da cevap veren bir yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Önder Gültak, şunları söyledi; “İlimizde Kızılay’ın yer sıkıntısı vardı. Bu nedenle Millet Bahçemizin bir bölümünü Kızılay’a ayırdık. Böylece etkinliklerini burada yapabilirler. En azından onları kiradan kurtardık. Kızılay’ımızın Şehrin ortasında ulaşılabilir bir yer. Nitekim burası deprem günlerinde “Tamamen çadır kente dönüşmüştü. Depremden etkilenen kardeşlerimizden bazılarını burada ağırladık. Kızılay ayrıca depremzedelerimize her gün binlerce yemek dağıtıyordu. Bu vesileyle Kızılay yöneticilerine, gönüllülerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. – MERSİN

pehlivankoyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu