Haber

Kahramanmaraş Bölge Günleri Sultangazi’de gerçekleştirildi

Sultangazi’de düzenlenen, şehrin kültür ve lezzetlerinin tanıtıldığı Kahramanmaraş Yöre Günleri’ne 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen esnaf da katılıyor.

Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu’nun farklı kentlerinin kültür ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında bu hafta Kahramanmaraş ağırlandı.

Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) ve Tüm Kalkınmacı ve Girişimci İş Adamları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen program, ilçedeki etkinlik alanında başladı.

Açılış programına Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Öztürkmen ve Fatih Sultan Mehmet Çiçek, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Refah Partisi İlçe Başkanı Yasin Kul, MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık ve bazı vatandaşlar katıldı. . .

Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Öztürkmen, basın mensuplarına kültürel faaliyetlere önem verdiklerini, Anadolu Kültür Festivali adı verilen yerel günlerin altıncısını düzenlediklerini söyledi.

Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlıkları nedeniyle İstiklal Madalyası’na layık görülen kentin, kültürü ve gastronomi açısından değerli olduğunu belirten Öztürkmen, “Bu hafta burada tamamen depremden etkilenen esnafımızı ağırlayacağız. Pazar akşamına kadar sürecek.” söz konusu.

Etkinlikte vatandaşlara sıcak süt ikram edildi.

tire-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu