Yaşam

Birlikte Yükseleceğiz

Depremzedelerle dayanışma sanatı yeniden ayağa kaldırdı. Hatay’ın dünyaca ünlü Antakya Medeniyetleri Korosu İstanbul’da sahne aldı. ‘Dayanışma Müziği’ projesi kapsamında, sarsıntıda 7 üyesini kaybeden İBB Orkestraları ve Antakya Medeniyetler Korosu’nun CRR’de verdiği konser büyük ilgi gördü.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yardım ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. İBB Kültür Daire Başkanlığı, Hatay’ın kadim kültürünün gücü ve sanatla yaraları sarmak için ‘Dayanışma Müziği’ projesini de hayata geçirdi. Projenin ilk konseri 31 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) gerçekleşti. Türkiye’yi sarsan depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu unutulmaz bir konser verdi.

BUGÜN İKİNCİ KONSER

Yıl boyu sürecek dayanışma sürecinin ilk konseri için CRR’de İstanbullular tüm koltukları doldurdu. Davetiyeleri Radar İstanbul uygulaması üzerinden ücretsiz olarak verilen konserde, İBB Orkestralarının seçkin repertuarı dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen ve Hatay’ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü tüm dünyaya tanıtan Antakya Medeniyetler Korosu’nun performansı da izleyenleri büyüledi. Bölgenin kültür mozaiğini sanatına yansıtan koro, Hatay’ın zengin müziğini sanatseverlerle buluşturdu.

Proje kapsamında ikinci konser ise 1 Nisan Cumartesi günü saat 21.00’de CRR’de gerçekleştirilecek. İBB Orkestraları bu kez Hatay Akademi Orkestrası ile sahne alacak.

DAYANIŞMA MÜZİĞİ

İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın başlattığı ‘Dayanışma Müziği’ projesi ile deprem sonrası sanatçıları anmak ve Hataylı sanatçılara takviye amacıyla konserler verilecek. Bu dayanışma ve güç birliği; Hatay’ın kadim kültürlerden beslenen müzik mirasını İstanbullularla buluşturmasına hem de kültür sanattan aldığı güçle Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmasına vesile olacaktır. Konsere ücretsiz davet, İBB Kültür Sanat sosyal medya hesaplarından duyurulduktan sonra Radar İstanbul uygulaması üzerinden yapılabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

iyiderehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu