Haber

Kılıçdaroğlu seccadeye basınca devreye girdiler! Şekilden şekle gittiler

  •     Haber7-Özel

Altılar sofrasının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir iftar programının ardından. CHP Düzce Milletvekili Adayı Azade Ayile görüşme yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan KaftancıoğluKatılırken bu toplantıdan paylaşılan bir görüntü.

Ramazan ayında halıya basarak poz verdi

Toplantıdan paylaşılan fotoğrafta Kemal Kılıçdaroğlu İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında Müslümanların namaz kılarken kullanılan seccadeye bastıkları görüldü. Görüntünün paylaşılmasının ardından sosyal medyada büyük tepki topladı. Her kesimden insanın bunda büyük payı var. saygısızlıkbelirten Kılıçdaroğlutepki gösterdi.


KILIÇDAROĞLU: Göremedim

CHP Genel Başkanı’na art arda yansımalar gelince Kılıçdaroğlu, seccadeyi göremediğini öne sürerek Twitter’dan açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu “Özür dilerim, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Milletim başta olmak üzere dünyada kimseyi kırmak istemem. İstismarcıları ve kullandıkları propaganda araçlarını buradan ayrılıyorum. milletimizin vicdanına.”söz konusu.


APAR TOPAR KILIÇDAROĞLU SAVUNMAYA GİDİYOR

Kılıçdaroğlu binlerce kişiden büyük tepki alırken, sosyal medyada bazı isimler Kılıçdaroğlu’nu savunmak için şekillendi.

Bu isimlerden biri de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakiplerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. İnce yaptığı paylaşımda, dini bir alış veriş yaptığını söyleyerek seccadeye ayakkabıyla basılmamasının, geçiş hakkı yemenin ve saçma sapan konuşmanın günah olduğunu söyledi. İnce ” Bir din alimi ile görüştüm, dedi ki: Mübin-i (doğruyu ve doğruyu söyleyen) dinine göre seccadeye ayakkabıyla basmak gibi günah yoktur. Fakat; İnsanların hakkını yemek, yalan söylemek, israf etmek, kibir ve kibirlenmek, kalp kırmak, işi ehil olanlara vermemek haramdır, günahtır. Pislikten kurtulmak (görünür kirden kurtulmak) kolaydır. Zor olan nefsin arınmasıdır.”ifadelerini kullandı.

başka bir isim ise CHP’li gazeteci İsmail Saymaz oldu. CHP’nin sözcülüğünü yapan Sayısız CHPAçıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı.

UYGUN Partili İbrahim Özkan, seccadenin seccade dışında sadece halı görevi gördüğünü belirtti. Namaz kılarken seccade, namazdan sonra halı olur. Kutsallığı yoktur. Günah da yok. Maun suresini okumanızı tavsiye ederim. İstemeden üzüntülerini dile getirdiler. Buradan siyaset ahlaksızdır.”söz konusu.

Muhalif gazeteci Levent Gültekin ama şaşırtıcı olmayan bir şekilde Kılıçdaroğlu’nu savunan isimlerden biri oldu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gültekin, seccadenin kutsal olmadığını iddia etti. ‘Küçük bir halı parçası’baskı yaptı.

Gültekin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Seccade denilen şey küçük bir halı modülüdür, kutsallığı nereden gelir? Seccade olarak tasarlanmış bir şey örtü veya halı olarak bir yerde kullanılamaz mı? Dertleri seccade değil, din istismarıdır.

“BAŞ TÜRÜNE 1 METRE KUMAŞ PARÇASI” DEMİŞTİ

Bu olaylar ve muhalif gazeteci Levent Gültekin’in “halı parçası” Savunması, akıllara Kılıçdaroğlu’nun geçmişte başörtüsüyle ilgili sözlerini getirdi. Bugünlerde başörtüsüne özgürlük getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, 2007Türkiye’de başörtüsü yasağının yeniden uygulanması için 27 Şubat 2008‘Ayrıca CHP ve DSP’li milletvekilleriİmzasını taşıyan dilekçeyle Anayasa Mahkemesi’ne koştu Gülümseyerek poz verdi. 

Öte yandan bugün başörtülülerle vedalaşma telaffuzuna sahip olduğu öğrenilen Kılıçdaroğlu, yıllar önce ayakkabısıyla seccadeye bastı. Cem TVbir tv programında Profesör Doktor. Berin Ergin’ler Sarık değilim çul diyorum‘ ile aynı fikirde ‘Bir metrekare kumaş parçası’Sözleri hâlâ aklımızda.

KAPAKTA NEDİM ŞENER’DEN PAYLAŞIM

Kılıçdaroğlu’nun ramazanda seccadeye saygısızlığı ve taraftarlarının Kılıçdaroğlu’nun hatasını kabul etmesine rağmen bu durumu savunmaya kalkması da Nedim Şener’i çileden çıkardı. Şener, Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bastığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk bayrağını yerden kaldırdığı anın görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. “CHP bile özür dilemişken, bazı bilgeler sormuşlar, ‘Seccadenin kutsallığı nereden geliyor? Kağıda, kumaşa basılmış… Sevgi ve saygı duymadan bu milleti anlamaz.”terimleri kullandı.

KAYNAK: HABER7

haber-carsibasi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu