Haber

Deprem bölgesinde yer alan 7 ilçede daha adli sürelerin 1 Mayıs’a kadar durdurulmasına karar verildi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta depremlerden etkilenen illerde ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yargıda alınan tedbirlere ilişkin kararnamede yapılan değişiklikle ilçelerde yargı süresinin durdurulmasına karar verildi. Besni, Gölbaşı, Tut, İslahiye, Hassa, Kırıkhan, Türkoğlu seferleri 1 Mayıs’a uzatıldı. kadar uzatıldı

Depremden etkilenen bazı bölgelerde yargı sürelerinin ertelenmesine ilişkin 11 Şubat kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Adıyaman’ın Besni, Gölbaşı ve Tut, Gaziantep’in İslahiye, Hatay’ın Hassa ve Kırıkhan, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçelerinde adli sürelerin 1 Mayıs’a kadar durdurulmasına karar verildi.

Deprem bölgesindeki tüm il ve ilçelerde yargı sürelerinin 6 Nisan’a kadar durdurulmasına karar verilirken, bu karar bazı il ve ilçeleri kapsayacak şekilde 1 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Bir hakkın doğması, kullanılması veya sona ermesi, askıya alma, dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikayet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, haciz süreleri ve zorunlu idari başvuru süreleri de dahil olmak üzere 1 Mayıs’a kadar uzatıldı. Kanunun sona ermesine ilişkin tüm süreler, taraflar veya ilgililer tarafından İdari Usul Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Hukuk Muhakemeleri Kanunu ve usul kararı içeren diğer kanunlarda belirlenen süreleri kapsayacak ve bu kapsamda, arabuluculuk ve uzlaştırma kurullarında hakim tarafından belirlenen süreler ile süreler.

Ayrıca, İcra ve İflas Kanunu ve icra hukukuna ilişkin diğer kanunlarda belirlenen süreler ile hâkim veya icra ve iflas tarafından belirlenen süreler hariç olmak üzere tüm icra ve iflas takipleri, taraflar ve takipler, yeni icra ve iflas takipleri Bu kapsamda iflas takip taleplerinin alınması, ihtiyati haciz kararlarının icra ve icra işlemleri de aynı tarih aralığında duracaktır.

pertek-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu