Haber

Galatasaray: Avrupa ve Afrika’da kulüp alacağız

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Yardımcısı Erden Timur,Sarı-kırmızılı kulübü futbolda dünyanın en değerli yetiştiricileri arasına sokmak istediklerini söyledi.

Erden Timur, Nef Stadı’nda gerçekleştirilen Nisan ayı olağan divan toplantısında Galatasaray futbol altyapısı ve Gündüz Kılıç Futbol Akademisi hakkında sunum yaptı.

Projenin hedefi hakkında bilgi veren Timur, “Futbolda altyapıyı herkes çok önemli görüyor. Yıllardır farklı hamleler yapıyor. Ancak dünya bambaşka bir yere gitti.”söz konusu.

“Vizyonumuz, Avrupa’nın en değerli 10 akademisinden biri olmaktır.” Timur dedi ki:

“Strateji olarak orta vadede sadece gelir artışı anlamında değil, dünyada Galatasaray’dan söz edildiğinde sadece rakip olarak değil, dünyanın en değerli geliştirici kulüplerinden biri olarak anılmamız gerekiyor. En değerli konu sadece yıldızları değil gençleri de transfer etmek. Scout takımımızı çok geliştirdik. Farklı genç yetenekler buluyoruz ama “Türkiye’ye gelmek bir genç için hala soru işareti. Galatasaray’ın geldiği nokta ile bunu aşmamız gerekiyor. Türkiye Ligi’nin değerini artırmak için neler yapılabilir onu konuşuyoruz ama Galatasaray’ı bu konuda farklılaştırmamız gerekiyor. Galatasaray rekabetçi bir kulüp ama genel stratejimiz dünyanın önde gelen geliştirici kulüplerinden biri olmak.”

Erden Timur, öncelikli hedeflerinin Avrupa Para Ligi’nde ilk 20 içinde yer almak olduğunu belirterek, ” Burada da hedefimiz ilk 10 içinde olmak. Ancak bunu mevcut gelirlerle yapabilmemiz veya Türkiye’deki potansiyelimizi geliştirebilmemiz için Türkiye ekonomisinin de ilk 10 içinde olması gerekiyor. Bunu ancak daha fazla üretecek bir yapı oluşturduğumuzda ekonomik başarıya çevirebiliriz. Altyapıda diğer kulüplerden daha fazla gelir.”dedi.

‘Yılda 2 oyuncu çıkarmak gerekiyor’

Erden Timur, hem altyapıdaki sporcu sayısını artıracaklarını hem de altyapı ve pilot kulüpleri olacaklarını belirtti.

Timur, dünyadaki hem rakip hem de yetiştirici kulüplerin her yıl 20 oyuncudan 2’sini A grubuna çıkarabildiğini belirtti. “Uluslararası altyapının 10 yıl önceki başarısı 2 yılda 1 oyuncuyu A kadrosuna çıkarmaktı. Şimdi yılda 2 oyuncu almak gerekiyor. Bu aslında bir matematik ve sayı oyunu. Tabanı yükseltmeye çalışıyorsunuz. 20 kişiden 200 kişiye ulaşıp içinden 20 kişi buluyoruz.Amacımız bu.Asıl sorun uzun atlama durumu yani geliştireceğimiz veya A takıma koyacağımız 20 kişiyi bulmak. Galatasaray seviyesinde olmayan yetenekli bir oyuncunun birkaç yıllık tecrübe kazanması ve zaman ayırması gerekiyor. Potansiyeli 20’den 200’e çıkaracağız, Galatasaray’ın farklı genç kulüpleri ve bu futbolcularla birlikte.” Oynayacağımız başka kulüplerimiz de olacak”değerlendirmesini yaptı.

‘Her bölgede gruplarımız olacak’

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Yardımcısı Timur, belirledikleri bölgelerde yeni futbol kulüpleri satın alacaklarını ve farklı işbirliklerine imza atacaklarını belirtti.

Dünyanın farklı ülkelerinden kulüplerle ortaklıklar kuracaklarını vurgulayan Timur, şunları kaydetti: “A takımdaki genç oyuncuların potansiyel sürelerini artırmamız lazım. Belçika ve Almanya’da gruplarımız olacak. Avrupa’yı 6’ya, Güney Amerika’yı 2’ye ve Kuzey Amerika’yı bir bölgeye ayırdık. Afrika’da akademi olacak. Tahsis ettiğimiz her bölgede kadromuz olacak, ya “Kulüpleri satın alacağız, ortak olacağız, işbirliği pazarlığı yapacağız, ya da takımlarda birkaç pozisyon kiralayacağız.”ifadeleri kullandı.

Timur, projede adım adım ilerleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Almanya’da önemli bir potansiyel var. Altyapı kulüpleriyle anlaşacağız. Bu ülkelerde A takımlarımız ve onların altyapı takımlarının yanı sıra farklı altyapılara da ihtiyacımız var. 20’şer kişilik A takımları, altyapı takımları kuruyoruz. 200’ü bulmak için hızlı başladık.Bu sene 2-3 ligde daha takımlarımız olacak.Altyapı anlaşmasına da başladık.Önümüzdeki sene kendi altyapımızdan ayrı diğer altyapılardan oyuncular büyümeye başlayacak.Önceliğimiz Avrupa, ama seçenek gelince Güney Amerika’dan başladık. Önümüzdeki yıl organizasyonumuzun ilk bölümünü Avrupa’da tamamlayacağız”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu