Haber

İYİ Parti Bursa İl Başkanı: Mitingde insanların hayatını tehlikeye atıyorlar

GÜZEL PARTİ Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın dün Bursa’da düzenlediği miting öncesi metro seferlerinin durdurulduğunu, bölgeyi gösteren şehir kameralarının kapatıldığını, elektriğin kesildiğini söyledi. miting hazırlıkları sırasında alan sınırlarında kesilmesi gereken yol kesilmedi. .

ANKA Haber Ajansı’na açıklama yapan Mehmet Hasanoğlu, “Dün Başkanımız Meral Akşener ve Başkan Yardımcılığı adayımız Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bursa’yı, 14 Mayıs’ta gerçekten kusursuz bir mitingle Bursa’ya, Bursa’nın tarihine kucak açtık” dedi. Dünkü mitingimiz ne yazacağının açık bir göstergesiydi. Ama dün mitingimizi yaptığımızda tabii ki şaşırmadık. Tabii ki şaşırmadık. Mevcut Cumhur İttifakı üyeleri her zaman olduğu gibi farklı tablolarla karşımıza çıktı” dedi.

‘ELEKTRİK KESİNTİ ANONİSİ YAPILDI VE SAYACI 1 SAAT HAREKET ETMEDİ’

Bursa mitinglerinde metronun ücretsiz olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanının Bursa’ya yaptığı ziyaret ve mitinglerde 2 dakikada bir ücretsiz olan metrolar, dün saat 14.00’te Üniversite’de saat 13.00’te yapılan anonslarla elektrik arızası nedeniyle yaklaşık 1 saat süreyle durduruldu. Mitingimiz öncesi Kestel hattı ve sefer gerçekleşmedi engelleyebilecekler miydi Tüm Bursalıların da görebileceği gibi dün sıfır taşıma kapasiteli Kent Meydanı’nda muhteşem bir kalabalık ve organik bir mitingle Bursalılarla kucaklaştık. .Yine muhteşem kalabalığımızı oraya yansıtmamak adına engellemeyi düşünmüşler çok üzücü ama miting çok üzücü oldu.Maalesef Büyükşehir Belediyesi’nin bölgemizi gösteren şehir kameralarını kapatmışlar.”

‘Biz sahayı dekore ederken hatta bin 500 volt elektrik akımı verildi’

Miting hazırlıkları için bölgedeki tramvay direklerindeki elektriğin kesilmesini istediklerini belirten Hasanoğlu, şunları söyledi:

“Ama bundan çok daha önemli bir detay var. 2 Mayıs’ta BURULAŞ Genel Müdürü ile bizzat görüşerek miting alanını saat 12:00’den sonra dekore etmemizi ve oradan geçen tramvay hattının elektriğinin kesilmesini talep ettim. Kabul ettiler ve elektriğin kesileceğini söz verdiler.12:00’den sonra bize bir irtibat telefonu verdiler, arkadaşlarımız irtibat telefonuyla iletişime geçince elektriğin kesildiğini söylediler ve bölgede çalışmaya başladık.Ancak bir sabah gördük ki biz bölgede çalışırken oradaki vinçlerle dekorasyon yaparken karşıdan bir tramvay hattı bize gerçekmiş gibi geliyor bize haber vermeden tramvay hattında elektriği açtılar 1.500 volt Biz alanı dekore ederken elektrik akımı geçiyor.”

“İNSAN HAYATI TEHLİKEDE”

Bölgedeki insanların hayatlarının tehlikede olduğunu belirten Hasanoğlu, “Orada insanların hayatını tehlikeye atacak maddelere sebep olanları şiddetle kınıyorum. Bu bir insanlık suçudur. Biz de siz görünce hemen işimizi durdurduk. Tramvay hattının hatta elektriğin çalıştığını söyledi.Ancak sabah 7.30’da ısrarlı taleplerimiz doğrultusunda elektrikler kesildi.Ardından Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik durduruldu ancak saat 10.00’da Sabah 12:00’de bize teslim edilmesi gereken alanda miting için bir alan hazırlamaya çalıştık ama 14 Mayıs’ın 13’ünde Millet İttifakı’nın Bursa’da ve Türkiye’de tarih yazmasına engel olamadılar. Başkanın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olması ve ÂLÂ Partisi’nin TBMM’de birinci parti olması, bilmeleri gerektiğini beyan ederim” dedi. (HABER MERKEZİ)

haberpehlivankoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu