Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaza kadar üniversitelerde uzaktan eğitim yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gitti. Son durumu burada aktaran Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından YÖK kararıyla tatil edilen üniversitelerle ilgili son gelişmeyi açıkladı.

“UZAKTAN EĞİTİMLE DEVAM EDECEKLER”

Erdoğan, “Devlet ve milleti sırt sırta vererek bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Çadır kentlerimizin yanı sıra konteyner ve prefabrik yapıların da yapımına başladık. Gitmek isteyen depremzedeleri yerleştiriyoruz. diğer illerde otellerde, yurtlarda, misafirhanelerde. KYK’ya bağlı tüm üniversitelerimizin yurtlarını bu işlerde kullanacağız. Üniversiteleri yaza kadar tatil ediyoruz, onlar da uzaktan eğitimle yollarına devam edecekler.” söz konusu.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARDA DEVAM ŞARTI KALDIRILDI

Öte yandan depremden etkilenen 10 ildeki okullarda öğrenim gören öğrenciler de istedikleri illerdeki okullara geçiş yapabilecek. Ayrıca deprem bölgesinde bulunan okullarda 2.dönem devam kuralı aranmayacaktır.

20 ŞUBATA KADAR TÜM TÜRKİYE’DE EĞİTİM VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ortamının genişletildiğini belirtti. Özer, “Türkiye’nin dört bir yanında gönüllü öğretmenlerimiz burada. Binlerce öğretmenimiz sahada. Bu nedenle bu süreci aksatmamak adına tatili 13 Şubat’a kadar bir hafta daha uzatıyoruz. 20 Şubat itibariyle, 71 ilde eğitim başlayacak.” dedi.

yenicagahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu