Haber

TCMB Başkanı Erkan istifa etti, yeni Başkan Fatih Karahan

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Hesabından bir açıklama yayınlayan Erkan, sözlerini kullandı.

Erkan mesajında, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olma gururunu bana yaşatan Hazine ve Maliye Bakanımıza ve birlikte çalıştığım meslektaşlarıma şükran borçluyum” dedi. Yaklaşık 9 aydır bu görevi yürütüyoruz, her biri gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor.” Görev süresi boyunca kendisine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti:

Erkan’ın istifa kararından yaklaşık iki saat sonra TCMB Başkanlığı’na bugüne kadar Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Fatih Karahan atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında, “T.C. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye ERKAN, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35. maddesi ve 2. 3 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. maddesi yeterince reddedilmiş ve “14.01.2011 tarih ve 1211 sayılı Kanunun 25’inci maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda boşalan Valiliğe Başkan Yardımcısı Fatih KARAHAN atanmıştır. 1970 ve 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci unsurları.”

Şimşek’in mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaye Erkan’ın mesajından bir dakika sonra, bakanlığının paylaştığı açıklamasında “Değerli hizmet ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi:

Yılmaz: Program uygulanmaya devam edecek

Şimşek’in ardından Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan da açıklama geldi.

Yılmaz, hesabından paylaştığı açıklamada

Cevdet Yılmaz ayrıca, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat güçlü siyasi sahiplenmeyle açıkladığı orta vadeli programımız kararlılıkla uygulanmaya devam edecektir.”

Erkan ve ailesiyle ilgili iddialar

Ocak ayında Gaye Erkan’ın babasının TCMB’nin gayri resmi müdürü olarak görev yaptığı ve bankanın sosyal tesislerinin Erkan’ın ailesine tahsis edildiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Sözcü gazetesinin haberine göre Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sunduğu şikâyet dilekçesinde, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın bankaya gayri resmi olarak yönetici olarak atandığını belirtti. çalışanların işe alınması, işten çıkarılması ve atanması gibi konularda yetkilidir. tartışmıştı.

DW Türkçe’ye konuşan bir TCMB yetkilisi, Ankara’daki TCMB Topluluk Tesisi’nin Hafize Gaye Erkan’ın talimatıyla tadilat bahanesiyle kapatıldığını, orada çalışan aşçı ve garsonların tamamen Lider ve beraberindekilerin emrine verildiğini iddia etti. aile.

DW / ET, DA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu