Haber

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın Ukrayna ziyareti

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin Ukrayna için ekonomik üssünü görüşmek üzere ülkeyi ziyaret etti.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Yellen, ziyareti sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ve Ukrayna Başbakanı Denis Shmygal ile bir araya geldi.

Yellen, Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, 2023’ün ilk üç çeyreğinde sağlanacak olan 9,9 milyar dolarlık bütçe tabanının 1,25 milyar dolarlık transferinin gerçekleştirilmesi de dahil olmak üzere hayati önem taşıyan hizmetlerin sağlanmasına devam etmek için ABD’nin Ukrayna’ya devam eden ekonomik takviyesini ele aldı. açıklama dedi. alınan aktarıldı.

“Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacağız”

Yellen, toplantıda yaptığı konuşmada Ukrayna’nın mücadelesinin kendilerine ait olduğunu vurgulayarak, “Lider Biden ve Amerikan halkından Kiev’e net bir mesaj getirdim; ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacağız.” değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin Ukrayna’nın en büyük bağışçısı olmaktan gurur duyduğunu belirten Yellen, ABD’nin bugüne kadar Ukrayna’ya 50 milyar dolara yakın yardımda bulunduğunu kaydetti.

Yellen, Kiev ziyaretinde özellikle yakın kuruluşlarına ekonomik ve bütçesel takviye sağlamaya odaklandığını vurgulayarak, “Bugüne kadar 14 milyar doların üzerinde ekonomik yardım sağladık. Önümüzdeki dönemde 8 milyar doların üzerinde ek bir ekonomik taban sağlayacağız.” gelecek aylar.” terimini kullandı.

“Küresel güvenlik ve demokrasiye yatırım yapmak”

ABD’nin Ukrayna’nın savunması için ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sağlamaya kararlı olduğuna işaret eden Yellen, Rusya’nın askeri ve ekonomik saldırısı karşısında ABD ve küresel koalisyonun boşlukları dolduracak adımları atmaya devam edeceğini belirtti.

Bunu “küresel güvenlik ve demokrasiye yatırım” olarak tanımlayan Yellen, dünyanın Ukrayna’yı ve özgürlük davasını destekleme taahhüdünü iki katına çıkarmasının her zamankinden daha hayati olduğunu kaydetti.

selcukluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu